Anna Heister

Een UX-er die codeert?

Sinds oktober 2020 volg ik naast mijn werk een opleiding Software Engineering bij Codam.

In mijn rol als UX-er werk ik bij de ontwikkeling van applicaties en websites veel samen met developers.

Dit heeft mijn interesse gewekt om ook zelf te kunnen coderen. Ik hou ervan om ingewikkelde problemen op te lossen en out of the box te denken.

Codam Projecten

miniRT
een eenvoudige raytracing engine die bollen, vlakken, cylinders en driehoeken en meerdere (gekleurde) lichtbronnen ondersteunt. De afbeeldingen hierboven zijn screenshots uit dit project.

push-swap
een project waarin data op een stack gesorteerd moet worden in zo min mogelijk acties, gebruik makend van een beperkte set aan instructies.

minishell
een programma dat zich gedraagt als een simpele shell zoals bash of zsh.

Geïnteresseerd in de code? Bekijk het op GitHub.

Talen en tools

C
C++
HTML / CSS
Shell Scripting
Git / GitHub
Java
Docker
Hoe het allemaal begon

In mei 2020 verloor ik door COVID mijn werk en deed ik uit nieuwgierigheid de online toelatingstest voor Codam. Ik mocht door.

In augustus 2020 startte voor mij en 99 andere kandidaten, de Selection Piscine. 4 weken lang, 7 dagen per week, 12 uur per dag coderen. Door de intensiteit, het samen-met-je-peers-doen en de stimulerende omgeving was het een werkelijk onvergetelijke ervaring. En ook niet onbelangrijk: ik ontdekte dat ik talent voor coderen heb en het ontzettend leuk vind.

In september 2020 kreeg ik het geweldige nieuws dat ik geselecteerd was om te starten met de opleiding. En zo begon mijn reis waarvan nu ongeveer 3/4 van het Core gedeelte afgerond is.


Codam is een zeer innovatieve programmeeropleiding, gebaseerd op peer-to-peer onderwijs. De opleiding maakt onderdeel uit van het succesvolle Franse onderwijs concept 42 network.

Codam gelooft dat effectief leren programmeren alleen kan door het daadwerkelijk te doen. Tijdens de opleiding aan Codam werken studenten daarom aan tientallen veelsoortige projecten.

Het curriculum van Codam is erop gericht studenten niet alleen voor te bereiden op de uitdagingen van nu, maar ook om ze de tools te geven mee te kunnen bewegen met ontwikkelingen in de toekomst.

Het eerste deel van het curriculum, Codam Core focust op de belangrijkste basisbeginselen van programmeren.

Hierbij moet je denken aan:

  • Imperative programming in C
  • Object Oriented programming in C++
  • Datastructures & Algorithms
  • Graphics, Network and Systems administration
  • Concurrent programming
  • Network programming
 

Het tweede deel, Codam Advanced leidt studenten op tot gespecialiseerde experts op het gebied van o.a. Web & App development, Artificial Intelligence en Security.

Copyright tekst Codam. Meer weten? Bekijk de website.